Collectieve zorgverzekeringen

Jouw collectieve zorgverzekering is meer dan alleen een secondaire arbeidsvoorwaarde die je aan jouw werknemers kunt aanbieden. Door een zorgcollectiviteit goed in te zetten, vormt deze een belangrijk onderdeel van uw gezondheidsbeleid. Lovéba helpt jou hier graag bij!

Zorg en gezondheid als bouwsteen voor duurzame inzetbaarheid
Je wilt dat jouw werknemers mentaal en fysiek in goede conditie zijn, zodat ze langer en beter presteren. Dat is wat duurzame inzetbaarheid in essentie is. Het leidt tot hogere productiviteit en lagere verzuimkosten. Door de gezondheid en vitaliteit van jouw werknemers centraal te stellen, vergroot je het werkplezier en daarmee de betrokkenheid van jouw werknemers én bevorder je uiteindelijk de inzetbaarheid. Maak de collectieve zorgverzekering een belangrijk onderdeel van het gezondheidsbeleid!

Haal meer uit jouw zorgcollectiviteit

Lovéba helpt jou als werkgever de balans te vinden met een collectieve zorgverzekering waarin gezondheid en een hogere inzetbaarheid centraal staan. Onze dienstverlening helpt jou bij de beste invulling van jouw gezondheids- en inzetbaarheids beleid en de financiering daarvan. Zo haal je meer rendement uit de samenwerking met jouw zorgverzekeraar.

Wij vinden het belangrijk dat zorgcollectiviteiten daadwerkelijk iets toevoegen en dat ze zorginhoudelijk geladen zijn. Een goede zorgcollectiviteit biedt (preventieve) interventies die leiden tot gezondheidswinst of tot het behoud van gezondheid van jouw werknemers. Daar hebben zowel jouw werknemers als jij als werkgever voordeel bij.

Wat doen wij voor jou?

Om optimaal gebruik te maken van uw zorgverzekering bieden wij je de volgende diensten aan:

  • Advies over het gezondheidsbeleid en de inzet van de zorgcollectiviteit;
  • Marktonderzoek naar een optimale zorgcollectiviteit, inclusief het voeren van onderhandelingen met zorgverzekeraars;
  • Begeleiding van de implementatie van een ziektekostencontract;
  • Begeleiding van de implementatie van bedrijfsspecifieke en/of arbeidsgerelateerde zorg;
  • Ondersteuning bij communicatie richting werknemers;
  • Ondersteuning en verzorgen materialen bij het verhogen van de deelnamegraad;
  • Periodiek overleg met de werkgever en de zorgverzekeraar;
  • Volgen marktontwikkelingen en wijzigingen in het beleid van de zorgverzekeraar om jou als werkgever optimaal te ondersteunen;
  • Informeren over relevante politieke ontwikkelingen rondom zorgverzekeringen en de gevolgen

Wat levert het op?

Bij het collectief aanbieden van een zorgverzekering is het belangrijk dat je de verzekering beschouwt als een integraal onderdeel van het preventie- en gezondheidsbeleid en niet slechts als een (financieel) voordeel voor werknemers. Zo krijgt de zorgverzekering een strategische rol. Je gebruikt de collectieve zorgverzekering als instrument om zo snel mogelijk toegang tot zorg voor werknemers te garanderen en als financieringsbron van kosten voor preventie en re-integratie. Lovéba helpt met het inrichten en optimaliseren van jouw zorgcollectiviteit, zodat je nog meer voordeel uit jouw zorgcollectiviteit haalt.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de collectieve zorgverzekering? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.